Om Lofoten

Lofoten, Vill og vakker

Hvor er det?

Lofoten er øygruppen som er helt vest i Nord-Norge, nord for den velkjente Polarsirkelen. Lofoten består av 7 øyer, hvor Hagstua er plassert i Vestvågøy som er midt i øygruppen.
Klimaet i Lofoten er varmt, selv om det ligger nord for Polarsirkelen. Det er takket være golfstrømmen. Om høsten, vinteren og våren er det vanlig med sterk vind, regn og snø.

Om sommeren mellom 25. Mai og 17. Juli går solen aldri ned i Lofoten.
Om vinteren mellom 4. Desember og 7. Januar kommer ikke solen opp.

Historie

Øyriket Lofoten har vært bebodd i mer enn 6000 år, med fiske og jakt som grunnstein i samfunnet.
Vikingene bygget det største langhuset som er funnet, 8.5 meter bred og over 83 meter lang. Bygget er blitt rekonstruert og er i dag det velkjente Lofotr Vikinge Museum.

Finne fram

Havet har bestandig vært hoved-måten å ta seg til og fra Lofoten på, og Hurtigruten har transportert gods og befolkning  til og fra Lofoten siden 1893.
Havnene Stamsund og Svolvær plasserer deg midt i hjertet av Lofoten. Du kan ta Hurtigruten fra flere havner rundt om i Norge, men Bodø’s og Bergen’s nordgående ruter er mest vanlig.

Ferger og hurtigbåter går daglig fra Bodø til Svolvær og Moskenes, det kommer bare an på hvor du ønsker å starte din Lofoten opplevelse.

Fly er den hurtigste måten å komme seg til Lofoten på , og Widerøe har flere daglige avganger til både Leknes og Svolvær, og er du heldig får du ett fantastisk over-blikk av hele Lofoten

Turist informasjon

Kommunen tilbyr turist informasjon om sommeren. Se etter dette symbolet:

Turistinformasjon
Tilbake til toppen